Chiatura

Chiatura is een stad in het westen van Georgië, bekend om zijn mijnbouwactiviteiten en unieke transportsysteem van kabelbanen. De stad heeft een lange geschiedenis van mangaanwinning. De kabelbanen die de stad doorkruisen en steile hellingen overbruggen werden gebouwd om werknemers naar en van de mijnen te vervoeren, evenals goederen en materialen.

Terwijl de meeste van deze kabelbanen dateren uit de Sovjettijd, zijn er de afgelopen jaren inspanningen geleverd om het transportsysteem te moderniseren en uit te breiden. Nieuwe kabelbanen zijn gebouwd om de stad en de omliggende gebieden te bedienen, en ze worden steeds vaker gebruikt voor dagelijkse verplaatsingen. Deze moderne kabelbanen zijn voor veel mensen in Chiatura een handige en efficiënte manier geworden om naar hun werk te gaan, boodschappen te doen en andere dagelijkse activiteiten uit te voeren.

De kabelbanen bieden niet alleen praktisch transport, maar ze bieden ook een prachtig uitzicht op de schilderachtige omgeving van Chiatura. Reizigers kunnen genieten van adembenemende panorama’s van de bergen en valleien terwijl ze door de lucht zweven. Dit maakt de kabelbanen niet alleen een functioneel vervoermiddel, maar ook een toeristische attractie op zichzelf. Join us for a journey to Chiatura, Georgia 🇬🇪

Lees verder:

Individueel of in een (zelf samengestelde) groep naar Oezbekistan?  Wil je iets langer of korter in een bepaalde plaats blijven, of zou je iets willen toevoegen of weglaten, geen probleem. Wij maken jouw rondreis 100% op maat. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met ons.