Evenementen 2023

Europalia 2023 – Georgië

Dit najaar 2023 wijdt Europalia zijn kunstenfestival aan Georgië! Deze editie vertrekt van de fascinerende Georgische cultuur en de artistieke scènes van zowel de bruisende hoofdstad Tbilisi als die van minder gekende steden en regio’s. Vanaf 4 oktober 2023 start in heel België een rijk gevuld programma met concerten, tentoonstellingen, performances, film-, dans- en theatervoorstellingen en literatuur.


Bozar – Musical landscapes from Iran

In een unieke reeks concerten ontdek je bij Bozar het gevarieerde Iraanse muzieklandschap. De grote familie Kamkaran brengt klassieke Perzische en Koerdische muziek. Hedendaagse interpretaties hoor je van het duo Behdad Babai en Navid Afghah. De maatschappijkritische singer-songwriter Mohsen Namjoo mixt klassieke en volkse muziek met rock, jazz en blues. De gevierde kamanchespeler Kayhan Kalhor stelde een topkwartet samen dat een eigentijdse sound brengt met Iraanse, Turkse, Koerdische, Azerische en Alevitische invloeden. Lees verder hier.


RECENSIE CONCERT

Muziektheater ‘Rumi passion’: helemaal opgaan in de spirituele zoektocht van 13de-eeuwse soefi-mysticus. In Rumi passion kan iedereen 75 minuten lang opgaan in de spirituele zoektocht van een 13de-eeuwse soefi-mysticus. Die gaat van het gevoel helemaal verloren te zijn in de liefde tot jezelf terugvinden: wie herkent dat niet?

Tickets reserveren via: Rumi Passion