
Ingrediënten voor 6 personen
- Lamsgehakt 600 g
- Kalfsgehakt 400 g
- Tomaten 500 g
- Uien 5
- Zout en peper
- Sumak, basilicum en uien voor versiering
- Plat brood
Werkwijze
- Hak de uien met een blender fijn.
- Doe het overtollige sap van de uien weg.
- Meng het kalf- en lamsgehakt samen.
- Doe de uien, peper en zout erbij en meng alles door elkaar (Ong 10 min) tot het vlees heel zacht wordt.
- Doe de kebabs op de spiesjes. Maak af en toe je vingers nat zodat het vlees niet plakt.
- Zet de kebab op de bbq of bak ze in de pan. (Zet de spiesjes eerst half uurtje in de koelkast als je ze op bbq wilt zetten)
- Bak of bbq de tomaatjes.
- Versier de kababs met uien, sumak, basilicum en tomaten.
- Serveer de kebabs met plat boord of rijst