Kabab Kubide 

Kabab mengeling

Ingrediënten voor 6 personen

  • Lamsgehakt 600 g
  • Kalfsgehakt 400 g
  • Tomaten 500 g
  • Uien 5
  • Zout en peper
  • Sumak, basilicum en uien voor versiering
  • Plat brood

Werkwijze

  •  Hak de uien met een blender fijn.
  • Doe het overtollige sap van de uien weg.
  • Meng het kalf- en lamsgehakt samen.
  • Doe de uien, peper en zout erbij en meng alles door  elkaar (Ong 10 min) tot het vlees heel zacht wordt. 
  • Doe de kebabs op de spiesjes. Maak af en toe je vingers nat zodat het vlees niet plakt.
  • Zet de kebab op de bbq of bak ze in de pan. (Zet de spiesjes eerst half uurtje in de koelkast als je ze op bbq wilt zetten)
  • Bak of bbq de tomaatjes.
  • Versier de kababs met uien, sumak, basilicum en tomaten.
  • Serveer de kebabs met plat boord of rijst