Kakheti

Kakheti: De Wijnhoofdstad van Georgië

Kakheti, gelegen in het oosten van Georgië, staat bekend als het centrum van de Georgische wijnproductie. Deze regio biedt bezoekers weelderige groene landschappen, besneeuwde bergtoppen, charmante stadjes en uitgestrekte wijngaarden die zich kilometers ver uitstrekken. Hier ontdek je waarom Georgië terecht trots is op zijn wijntraditie.

Tijden je bezoek aan Kakheti regie maak je kennis met de lokale wijnhuizen langs de beroemde wijnroute. Deze tochten nemen je mee door de glooiende heuvels bedekt met wijngaarden, waar je de geheim van eeuwenoude technieken van de Georgische wijnproductie kan zien. Sommige wijnhuizen bieden zelfs accommodatie. Je zal ontdekken hoe wijn een essentieel onderdeel is geworden van deze cultuur, en waarom het zoveel meer is dan alleen een drankje.

Naast de wijnhuizen bieden de schilderachtige stadjes in Kakheti ook talloze gelegenheden om de lokale wijnen te proeven. Telavi, een van de meest geliefde stadjes in de regio, verwelkomt bezoekers met zijn gezellige straatjes en sfeervolle restaurants. Hier kun je de diverse wijnen uit de nabijgelegen wijngaarden proeven en genieten van de kenmerkende smaken van Kakheti.