Khoresht-e Sabzi (Stoofvlees met kruiden)

   Ingrediënten voor 8 personen

  • Koriander 300 gr
  • Bieslook en Lente ui 300 gr
  • Verse spinazie 400 gr
  • Peterselie 150 gr
  • Rode bonen 250 gr of gekookte rode bonen in bokaal/blik
  • Gedroogde limoenen (Aziatische winkel)
  • Olijfolie
  • Uien
  • Lams/Kalfs stoofvlees 1 k
  • peper en zout, Kurkuma, Curry, rode chili peper

Werkwijze

  • Spoel de rode bonen. Laat ze acht uur of één nacht in het water rusten. 
  •  Kook de bonen in een aparte pot met genoeg water tot ze gaar zijn.
  •  Spoel de kruiden.
  •  Hak ze zo fijn mogelijk. Eventueel met een blender.
  •  Bak de kruiden in vrij veel olijfolie tot ze donkergroen worden.
  •  Hou de pan schuin en scheid de overtollige olie van de kruiden.
  •  Gebruik de groene olie van de gebakken kruiden om de uien en het vlees te bakken.
  •  Bak de uien goudbruin. Doe kurkuma, curry, zout en peper bij de gebakken uien en laat ze paar seconden samen bakken.
  •  Voeg het lamsstoofvlees erbij en bak alles nog paar minuten verder. 
  • Prik de gedroogde limoenen met een vork en doe ze erbij. Of anders gebruik verse limoenen. Voeg dan de laatste 10 minuten nog verse limoensap toe.
  •  Voeg het kokend water toe en laat het vlees garen. (eerst zonder deksel tot de bouillon intrekt. )
  •  Voeg de kruiden en de bonen bij het vlees en laat nog een uur met een schuin deksel alles samen sudderen.
  • Kruid indien nodig met zout, peper en limoensap. De originele smaak van dit gerecht is (licht) pikant en fris. 
  •  Serveer het stoofvlees met rijst.

e90ea227-b643-49f4-b01c-c742278bf2a0