Ingrediënten voor 8 personen
- Koriander 300 gr
- Bieslook en Lente ui 300 gr
- Verse spinazie 400 gr
- Peterselie 150 gr
- Rode bonen 250 gr of gekookte rode bonen in bokaal/blik
- Gedroogde limoenen (Aziatische winkel)
- Olijfolie
- Uien
- Lams/Kalfs stoofvlees 1 k
- peper en zout, Kurkuma, Curry, rode chili peper
Werkwijze
- Spoel de rode bonen. Laat ze acht uur of één nacht in het water rusten.
- Kook de bonen in een aparte pot met genoeg water tot ze gaar zijn.
- Spoel de kruiden.
- Hak ze zo fijn mogelijk. Eventueel met een blender.
- Bak de kruiden in vrij veel olijfolie tot ze donkergroen worden.
- Hou de pan schuin en scheid de overtollige olie van de kruiden.
- Gebruik de groene olie van de gebakken kruiden om de uien en het vlees te bakken.
- Bak de uien goudbruin. Doe kurkuma, curry, zout en peper bij de gebakken uien en laat ze paar seconden samen bakken.
- Voeg het lamsstoofvlees erbij en bak alles nog paar minuten verder.
- Prik de gedroogde limoenen met een vork en doe ze erbij. Of anders gebruik verse limoenen. Voeg dan de laatste 10 minuten nog verse limoensap toe.
- Voeg het kokend water toe en laat het vlees garen. (eerst zonder deksel tot de bouillon intrekt. )
- Voeg de kruiden en de bonen bij het vlees en laat nog een uur met een schuin deksel alles samen sudderen.
- Kruid indien nodig met zout, peper en limoensap. De originele smaak van dit gerecht is (licht) pikant en fris.
- Serveer het stoofvlees met rijst.