Oezbekistan: Excursie, Zijde en keramiek door de Fergana-vallei

Deze 3-daagse excursie kan perfect worden toegevoegd als een afzonderlijke activiteit tijdens je individuele of groepsreis in Oeszbekistan. Oezbekistan staat wereldwijd bekend om zijn textiel en keramiek, maar biedt ook de kans om de meesters in hun werkplaatsen bezig te zien. In Rishtan is het vooral om de keramiek te doen, in de Yodgorlik Silk Factory om de zijden stoffen met traditionele ikat-ontwerpen. Mocht het je plezieren, dan kun je twee dagen extra boeken in de Fergana Valley en je door de meesters zelf laten inwijden in deze ambachten.

REISROUTE

Dag 01: Tashkent – Kokand – Rishtan – Fergana

’s Ochtends treffen we elkaar in het hotel van waaruit we samen naar het station in Tashkent vertrekken om de trein te nemen naar Kokand (vertrek 08.05u, aankomst 12.16u) Onze excursie brengt ons naar het fort/verblijf van Khodoyar Khan, de laatste Khan van Kokand, en naar de Jami-moskee. In Rishtan kunnen we terecht in het atelier van een bekende keramist, Rustan Usmanov. Hij maakt aardewerk op traditionele wijze en haalt daarmee wereldfaam. Je kan in zijn werkplaats zien hoe zijn creaties tot stand komen. Naast een collectie van lokale keramiek, krijgen we ook andere lokale ambachten te zien: die van een lokale zijdewever en van een schedelkapmakers. We besluiten de dag in Fergana, waar ons hotel zich bevindt

Dag 02: Fergana – Margilan – Tashkent

In de ochtend bezoeken we het Historisch Museum en rijden we naar Margilan. Eerst bezoeken we de Yodgarlik Silk Factory met realisaties uit Adras, Khan Atlas en Shokhi silk. Dat zijn de namen van de regio’s waar zijden stoffen op traditionele wijze worden verwerkt. Je ziet het proces van de cocon tot de uiteindelijke stof: hoe de draden uit de cocons gescheiden worden, hoe het spinnen, verven en weven gebeurt en de verschillende motieven tot stand komen. En dan is er nog het borduurwerk met De Gouden Draad. Wil je nog wat meer? Ga dan mee naar de Syed Ishan Hoja madrassah en zie de meesters aan het werk. Ze weven in zijde de verschillende traditionele motieven, knopen tapijten en stempelen stoffen. Op donderdag en zondag kun je in Kumtepa Bazaar je koophartje ophalen. Het is de grootste markt in de Ferganavallei. Naargelang de omstandigheden kunnen we via de weg, over de Kamchik-bergpas, in een rit van 4 à 5 u terug naar Tashkent rijden en anders nemen we de trein.

PRIJZEN

Pax: 2 personen
€ 480,00 p.p in een tweepersoonskamer

INBEGREPEN

  • Transport met privéauto
  • Accommodatie in Hotel Asia Khiva of een gelijkwaardig hotel, inclusief ontbijt
  • Engelstalige lokale gids
  • Toegangstickets voor musea en bezienswaardigheden volgens het programma
  • Treintickets Tashkent/Kokand & Margilan/Tashkent.

Wens je deze excursie op te nemen als onderdeel van een grotere rondreis? In dat geval wordt de prijs van de excursie opnieuw berekend en geïntegreerd in de totale kosten van de tour.

INSCHRIJVING

OVER OEZBEKISTAN

WAAROM NAAR OEZBEKISTAN?

Lees verder:

Of je nu alleen reist, met een groep of met je familie, wil je bepaalde plaatsen overslaan of langer blijven, of wil je specifieke activiteiten toevoegen? Geen zorgen, wij creëren jouw gepersonaliseerde rondreis op maat. Kijk op onze pagina met werkwijze voor meer details. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met ons.