Tskaltubo

Welkom in Tskaltubo, gelegen in de regio Imereti. Tskaltubo heeft lang dienst gedaan als een toevluchtsoord voor bezoekers, enerzijds op zoek naar ontspanning en anderzijds op zoek naar genezing.

In Tskaltubo borrelen natuurlijke warmwaterbronnen op met mineralen die bekend staan om hun helende eigenschappen. Door deze thermale bronnen kwamen in de Sovjetperiode patiënten  op zoek naar reumatische verlichting, ademhalingsverbetering en zelfs huidverzorging naar deze stad.

Sanatoria weerspiegelen de typische bouwstijl uit de Sovjetperiode. Architectuur betekende machtsvertoon. Daarom moesten gebouwen groots, gedurfd en luxueus zijn. 

De sanatoria zijn ontworpen met een nadruk op functionaliteit en grandeur, een weerspiegeling van de Sovjet-visie van een welvarende en gezonde samenleving. De gevels van de sanatoria worden gekenmerkt door hun robuuste karakter en strakke lijnen. Grote ramen en symmetrische composities waren gebruikelijk in de architectuur van die tijd en zijn ook terug te vinden in de sanatoria.

Deze designkeuzes waren niet alleen esthetisch, maar dienden ook functionele doelen, zoals het maximaliseren van natuurlijk licht en ventilatie.

Ruime zalen, marmeren trappen en uitgestrekte hallen: deze ontwerpelementen waren bedoeld om gasten een gevoel van grootsheid te geven, terwijl ze tegelijkertijd voldeden aan de behoeften van het welzijn van de gasten.

Wat deze architectuur zo bijzonder maakt, is de tijdloze aantrekkingskracht die het heeft behouden. Terwijl de wereld om hen heen evolueerde, blijven de sanatoria stille getuigen van een tijd die ooit was. Wandelen door de gangen van deze gebouwen is als een reis terug in de tijd, waar je de echo’s van verleden gasten en de verhalen die hier zijn ontstaan kunt voelen.

Joseph Stalin was een frequente bezoeker van Tskaltubo’s warmwaterbronnen en bracht zijn momenten van ontspanning door in het iconische Bad van Stalin.

Terwijl je geniet van deze historische ambiance, raden we aan om te profiteren van een onvergetelijke ervaring in één van de spa-resorts, waar je je kunt onderdompelen in de weldadige thermale baden.

Lees verder:

Of je nu alleen reist, met een groep of met je familie, wil je bepaalde plaatsen overslaan of langer blijven, of wil je specifieke activiteiten toevoegen? Geen zorgen, wij creëren jouw gepersonaliseerde rondreis op maat. Kijk op onze pagina met werkwijze voor meer details.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met ons.