Uplistsikhe

Uplistsikhe, een van de oudste nederzettingen van Georgië, ligt centraal in het land, op ongeveer 10 kilometer ten oosten van Gori en ongeveer 90 kilometer ten westen van Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Deze historische plaats heeft een indrukwekkende geschiedenis van meer dan 3000 jaar en is een fascinerende bestemming voor reizigers. Uplistsikhe staat bekend om zijn unieke karakter: het is een stad die is opgebouwd uit grotwoningen die in de rotsachtige hellingen van de Mtkvari-vallei zijn uitgehouwen.

Deze grotwoningen dienden ooit als woningen, kerken en verdedigingswerken en bieden nu een intrigerende blik op het verleden van Georgië. De site is een populaire halte voor toeristen en geschiedenisliefhebbers vanwege zijn archeologische en culturele betekenis. Uplistsikhe biedt bezoekers de kans om door de smalle gangen te dwalen, oude kerken te verkennen en te genieten van een panoramisch uitzicht op de omliggende vallei.

Naast zijn historische waarde is Uplistsikhe ook een prachtige plek om de natuurlijke schoonheid van Georgië te bewonderen, met zijn ligging te midden van schilderachtige landschappen. Kortom, Uplistsikhe is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis en het erfgoed van Georgië.