OVER ONS

Als je reist, dan focus je uiteraard op je bestemmingen, maar wat blijft zijn de herinneringen. Dat is wat ons als Iraans-Vlaams koppel – Leila en Jan – ertoe aanzette om onze passie voor nieuwe ontdekkingen en het verkenningen met verschillende culturen te delen. Het best bekend zijn wij met landen langsheen de Zijderoute. Aan de ene kant zoeken we om reizen aan te bieden die perfect aansluiten bij de wensen van mensen die bij ons komen aankloppen, individueel of in groep. We doen ons best om in zorgvuldige samenwerking met lokale reisbureaus die ‘maatreizen’ te ontwerpen. Via onze reispartners delen we hun kennis en hun passie voor bestemmingen die nauw aan hun hart liggen. Aan de andere kant streven we ernaar om via onze reizen bij te dragen tot het behoud van culturen en natuurlijke ecosystemen. Zo willen we ons steentje bijdragen om de toeristische sector, met het oog op de toekomst, geleidelijk aan duurzamer te maken.

Wij trachten cultuur, natuur, geschiedenis en lokale tradities samen aan bod te laten komen. Ons enthousiasme om onze ervaringen te delen heeft ons geïnspireerd om reizen te ontwerpen die verder gaan dan de standaardroutes. Geen saaie reisschema’s bij ons, we creëren op maat gemaakte reizen die perfect passen bij jouw interesses.

Het verhaal van ons logo

Waarom zie je zoveel ‘vleugels’ op gebouwen, beelden, amuletten en wapens etc.? In het oude Iran verwezen afbeeldingen van wezens met vleugels naar het leven na de dood, naar het rijk van de goden en van de heersers.  

Opgeheven vleugels zijn een symbool van goddelijkheid, wijd uitgespreide van overwinning, vaak te zien op kronen. Zo herken je bijvoorbeeld Sassanidische koningen. Waarom zijn ‘vleugels’ ons icoon? Afshin Ariafar heeft ons logo ontworpen met deze vleugels als verwijzing naar die regio’s die in het oude Perzië hun culturen en beschavingen deelden. Vandaar de naam Persiana. 

DavidsFonds

Ook met DavidsFonds Cultuurreizen kan je met Leila naar Iran reizen. Ze neemt je mee naar haar geboorteland met zijn eeuwenoude tradities en laat je kennismaken met de gastvrijheid van de Iraanse bevolking. Hartelijk welkom! 🤗

Persiana Reizen – Zijderoute is sinds 2018 erkend door de Vlaamse Vereniging van Reisbureaus (VVR) als reisbureau. Verzekeringen voor insolvabiliteit en burgerlijke aansprakelijkheid zijn genomen bij de Vereniging van Vlaamse Reisorganisaties VVRO/VVR. Ondernemingsnummer Persiana: BE 0691.550.513