DAL of DAAL, DAHL

 Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 kop dal
  • 2 sjalotten, 3 teentjes look
  • Kurkuma, curry, peper en zout
  • 2 els tomatenpuree en 400 g passata

 Werkwijze

-Verhit een flinke scheut olijfolie in een pot en bak de uien goudbruin

-Voeg de kurkuma, curry, peper en zout toe en bak het geheel heel kort

-Doe de geplette look erbij en bak het geheel weer heel kort, een paar seconden maar

-Voeg de tomatenpuree toe en bak weer kort, tot de olie oranje wordt

-Voeg de passata toe en laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen tot ze mooi rood van kleur wordt

-Kook de dal apart in een pot zonder deksel gedurende 15 minuten, tot bijna alle vocht opgenomen is. (1 kop dal = 2 koppen water). De kleur van het dal verandert als die gaar is

-Voeg het dal bij de tomatensaus. Doe een beetje kokend water of bouillon bij de soep als ze te dik is

-Zet het vuur even hoger tot de soep kookt. Zet het daarna laag en laat de soep sudderen

-Versier het dal met krokant gebakken uien en een blaadje peterselie, bieslook of koriander. Serveer dal met rijst of brood