
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 kop dal
- 2 sjalotten, 3 teentjes look
- Kurkuma, curry, peper en zout
- 2 els tomatenpuree en 400 g passata
Werkwijze
-Verhit een flinke scheut olijfolie in een pot en bak de uien goudbruin
-Voeg de kurkuma, curry, peper en zout toe en bak het geheel heel kort
-Doe de geplette look erbij en bak het geheel weer heel kort, een paar seconden maar
-Voeg de tomatenpuree toe en bak weer kort, tot de olie oranje wordt
-Voeg de passata toe en laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen tot ze mooi rood van kleur wordt
-Kook de dal apart in een pot zonder deksel gedurende 15 minuten, tot bijna alle vocht opgenomen is. (1 kop dal = 2 koppen water). De kleur van het dal verandert als die gaar is
-Voeg het dal bij de tomatensaus. Doe een beetje kokend water of bouillon bij de soep als ze te dik is
-Zet het vuur even hoger tot de soep kookt. Zet het daarna laag en laat de soep sudderen
-Versier het dal met krokant gebakken uien en een blaadje peterselie, bieslook of koriander. Serveer dal met rijst of brood