Oezbekistan: Excursie Aralmeer en Savitsky museum

Deze 3-daagse excursie kan perfect worden toegevoegd als een afzonderlijke activiteit tijdens je individuele of groepsreis in Oezbekistan. Trek naar de verre uithoeken van Oezbekistan met een jeepsafari naar het Aralmeer vanuit Nukus. Reis langs de kliffen van het Ustyurt Plateau, door de scheepskerkhoven waar de kustlijn vroeger was, en over de voormalige zeebodem naar de overblijfselen van de zeer zoute zee. Tijdens deze driedaagse Aralmeer tour leer je niet alleen over het verleden en het heden van deze regio, maar brengen we ook een bezoek aan het beroemde Savitsky Museum in Nukus. Daar ontdek je een uitzonderlijke collectie van de Russische Avant-Garde, de op één na grootste ter wereld na het Russisch Museum in St. Petersburg. Verder verkennen we het Ayaz Kala Fort, en ontdekken we de moderne geschiedenis van deze regio in Oezbekistan.

REISROUTE

Dag 1. Nukus – Muynak – Aralmeer Yurtkamp

9:00 – Ontmoeting in het hotel en vertrek vanuit Nukus om het Ustyurt Plateau en het leven bij het Aralmeer te ontdekken.

12:00 – Aankomst in de stad Muynak. Bezoek de begraafplaats van schepen, het lokale museum en bekijk de korte documentaire over het leven in Muynak in het verleden.

13:30 – Lunch in het gastenverblijf.

14:30 – Rijden naar het yurtkamp bij het Aralmeer. Onderweg stoppen we bij het Nomadenkerkhof en maken we prachtige foto’s van de Grote Canyons.

17:30 Aankomst bij het Aralmeer. Neem een duik (indien het weer warm is). Keer terug naar het yurtkamp, dineer en overnacht in het yurtkamp. Fotografeer ’s nachts miljoenen sterren en de Melkweg.

Dag 2. Yurtkamp – Plateau Ustyurt – Kurgancha Kala – Meer Sudochie – Kungrad – Mizdakhan – Gyaur-Kala – Nukus

06:30 – Vroeg opstaan om foto’s te maken van de zonsopgang boven de zee.

07:30 – Na het ontbijt rijden we naar Kurgancha kala, dat uit de XIIIe eeuw stamt. Het is een oude karavanserai die verborgen ligt tussen de heuvels van het Ustyurt Plateau. Onze reis gaat verder naar de nederzetting “Komsomolsk” op het Ustyurt Plateau. Daar kun je het verlaten vliegveld van het Gas Compressie Station zien. Het werd gebruikt als een noodlandingsplaats voor vliegtuigen. Stop in het dorp en proef de natuurlijke kamelenmelk en maak er mooie foto’s van kamelen en paarden. Een volgende stop is bij de oude vuurtoren aan het meer. Het dorp daar is nu verlaten. Onder het Stalin-regime werden er Russische en Poolse mensen naartoe verbannen. De ruïnes, de rieten huizen en de oude Fish Factory zijn nog stille getuigen van hun onderdrukking. Laat je gedachten dwalen over het meer en de vele vogels op hun vlucht volgen. Misschien tref je er toch nog een visser. 

13:30 – In de Kungrad regio stoppen we voor de lunch en de ‘Mizdakhan’, een gebouwencomplex dat dateert uit de 14e eeuw, met o.a. het mausoleum van Halifa Erejep (XIIe eeuw), Nazlumhan suluw (XII-XIVe eeuw) en Shamun Nabi (XIXe eeuw). Ook bezoeken we het fort Gaur kala (VIe v.Chr. – IXe eeuw).

17:30 – Aankomst in de stad Nukus en transfer naar het hotel.

Dag 3. Nukus – Ayaz Kala – Khiva

In de ochtend gaan we op excursie naar het Museum of Fine Arts van Igor Savitsky, dat een uitzonderlijke collectie van de Russische Avant-Garde herbergt (de op één na grootste collectie van Russische avant-garde ter wereld na het Russisch Museum in St. Petersburg). Vervolgens vertrekken we naar het fort Ayaz Kala (IIe eeuw voor Christus), waarbij we onderweg het cordon van Elliq-Qala “vijftig forten” zien, een systeem van kleine forten en bastions van het oude Kushan-rijk dat de oase van de Amu Darya-rivier beschermde tegen de woestijn. Lunch in het yurtkamp. Transfer naar Khiva en aankomst in het hotel.

PRIJS

Pax: 2 personen

€ 745,00 p.p in een tweepersoonskamer

INBEGREPEN

  • Privé vervoer – 4WD-type voertuig voor Muynak (max. 3 personen + 1 gids)
  • Prive vervoer – sedan voertuig- voor de transfer naar Khiva
  • Maaltijden (lunch & diner op dag 01; ontbijt & lunch op dag 02 en ontbijt & lunch op dag 03)
  • Eén overnachting in een yurtkamp en één overnachting in 3-sterrenhotel hotel in Nukus
  • Gids gedurende 03 dagen
  • Toegangsprijzen voor het lokale museum in Muynak, het Mizdakhan herdenkingscomplex en het Museum van Savitsky in Nukus

Wens je deze excursie op te nemen als onderdeel van een grotere rondreis? In dat geval wordt de prijs van de excursie opnieuw berekend en geïntegreerd in de totale kosten van de tour.

INSCHRIJVING

OVER OEZBEKISTAN

WAAROM NAAR OEZBEKISTAN?

Lees verder:

Of je nu alleen reist, met een groep of met je familie, wil je bepaalde plaatsen overslaan of langer blijven, of wil je specifieke activiteiten toevoegen? Geen zorgen, wij creëren jouw gepersonaliseerde rondreis op maat. Kijk op onze pagina met werkwijze voor meer details. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met ons.